Johnston CN201

Troligtvis världens bästa fjädringssystem och arbetsplats för sopmaskinsföraren.

Nu är efterföljaren CN201 här. CN200 lämnar plats för en ännu mer utvecklad maskin.

Fakta CN201
Längd 4120
Höjd 1965
Bredd 1315
Tipphöjd 1525
Vändradie 4350
Behållarvolym 1.8 m³
Vattentankar 250 l återvinning
Färskvatten 152 l
Motor Euro 6 R754 E6 (60D/14) diesel
2.970 liter 62 kW @ 2300 rpm
Teknisk Specifikation

Hög prestanda Fyrhjulsstyrning som alternativ tillåter minsta vändradie i sin klass, och enastående manövrerbarhet. Stort utrymme från golv till tak, uppvärmd vindruta med obegränsad sikt runt om. Johnstons traditionella borstkonfiguration. Förstorade glasgolvspaneler på båda sidor av hytten, för att lätt kunna se borstar och munstycke i rutan. En ljudsignal för säker backning, med möjlighet att kunna stänga av nattetid som standard. Borstarna har variabel hastighet, och båda har oberoende tryckreglering.

Intelligent hydrostatisk kontroll Johnston Electronic Transmission Control möjliggör en intelligent övergång mellan arbets- och transportläge samtidigt som maskinen rullar. Det dynamiska hydrostatiska bromssystemet ger säker och smidig drift i både arbets- och transportläge och ger större kontroll. Det avancerade 4WS styrsystemet är helt integrerat i Electronic Transmission Control mjukvara, som ger intuitiv och exakt styrförmåga.

J-Plex II styrsystem CN201 sopmaskin är utrustad med en sofistikerad stor färgskärm, ansluten till ett J-Plex II-system för att effektivt övervaka driftskostnader och produktivitet. Denna viktiga information kan laddas ner till ett USB-minne för att enkelt kunna få fram data om maskinen.

Integrerad backkamera Backkameran, som är ett tillval, visas på den stora färgskärmen, vilket ger en säker och precis körning bakåt.

Låg ljudnivå Låg ljudnivå (73dB(A)) vid maximalt varvtal i hytten erbjuder en bekväm arbetsmiljö.

Hög produktivitet Johnston Sweepers förstår att driftskostnaderna är lika viktiga som det ursprungliga inköpspriset, vilket är anledningen till att den nya CN201 har konstruerats för att ha längsta möjliga driftstid per serviceintervall. Designad för att klara de tuffaste miljöer är CN201 sopbehållaren tillverkad av rostfritt stål 4003. Viktiga komponenter är blästrade med aluminiumoxid, vilket är nödvändigt för målningsprocessen. Den målas med en primer, följd av två lager tvåkomponents epoxyfärg och torkas i ugn, för att ge en slitstark beläggning. Dessutom är alla de grå delarna blästrade, primade och elektrostatiskt pulverlackerade för en hård yta, vilket garanterar att sopmaskinen behåller ett högt restvärde och får längre livslängd.

Teknologi CN201 J-Plex II styrsystem levereras med en USB-port, så att systemet kan uppgraderas snabbt och enkelt. Serviceintervallerna markeras på den 7" färgskärmen för att säkerställa att utrustningen servas vid önskad intervall. Vid sidan av denna information har Johnston Sweepers införlivat ett Advance Data Capture system. Med den inbyggda USB porten kan information hämtas, vilket ger både operatörer och chefer information från vilken de kan beräkna exakta driftskostnader för varje enskild sopmaskin. Daglig bränsleförbrukning, körsträcka, sopade timmar och motorns prestanda kan analyseras för att erhålla kontinuerliga kostnadsbesparingar.

Den nya maskinen ser annorlunda ut, driver på olika sätt och har en mängd användarvänliga nya funktioner, som omfattar mer än trettio uppgraderingar jämfört med föregående modell, samtidigt som den har enkla, pålitliga och låga ägandekostnader.

Sensationell manövrerbarhet Den mest slående aspekten av den nya maskinen är dess enastående manövreringsförmåga, vilken Johnstons ingenjörer har tagit till oöverträffade nya höjder genom införandet av ett unikt, patenterat fyrhjuls styrsystemsalternativ - det första och enda av sitt slag i hela Europa! Den geniala konstruktionen kombinerar fördelarna med midjestyrning, vilket gör att sopning sker i en svepande rörelse i hörn eller svängar. Sedan också med den redan kända 80-gradiga styrningen från Johnstons konventionella tvåhjuliga styrning för att svänga ytterligare och kunna komma åt bättre i hörn eller besvärliga områden. Resultatet är det bästa av två världar, vilket ger oöverträffad manövrerbarhet vid sopning.

Det nya systemet växlar automatiskt mellan de två styrsätten, då den automatiskt väljer fyrhjulsdrift i långsam arbetshastighet. Inledningsvis styr bakhjulen mittemot framhjulen proportionellt upp till 20 grader för utomstående kurvor i rondeller och korsningar. Men när en stramare vändradie behövs, styr framhjulen upp till 80 grader, så att maskinen nästan svänger runt sin egen axel. Tvåhjulig styrning är också automatisk när sopmaskinen är i transportläge och för att ge mer förutsägbar hantering vid högre hastigheter. För att tillmötesgå det nya styrsystemet, har Johnstons designteam tagit tillfället i akt att införa mer än 30 konstruktionsändringar på CN201, inklusive ett helt nytt chassi och nya motorfästen, nytt utseende på hytt, Glide 2 fjädringssystem, modern elektronik och en mängd nya säkerhets- och komfortförbättringar.

Rymlig och elegant ny hytt Hytten är den mest omedelbart iögonfallande förändringen, med sitt distinkta och eleganta utseende. Det första chauffören kommer att märka är den imponerande sikten med 25 procent större glasyta. Golvet i hytten ger enastående utsikt över munstycket samt skräp och förenklar därigenom arbetet. En arbetslampa vid munstycket har också införts, för att lysa upp under skymning och nattetid. Det extra glaset i hytten var ett av flera förslag som kom upp från kunderna om vilka förändringar de skulle vilja se i Johnstons kompakta serie - bevisar att kunden alltid har rätt! Lägg dessutom till den rymliga känslan i interiören. CN201 har ett nytt tak, som ger större utrymme i hytten och gör sig bra utseendemässigt! Detta, tillsammans med nydesignade dörrar med integrerade armstöd, har tillfört ljus och rymd i hytten och för med sig en mer komfortabel körning.

Hytten har även en helt ny generation av elektroniska system, vilket ger ännu större kontroll över arbetet. Kärnan i systemet är en helt ny 7" färgskärm som visar hastighetsmätaren och all operativ information som föraren behöver samt diagnostiska data för säkerhet och underhåll. Skärmen fungerar också som en backkamera, då detta alternativ är valt. En annan förbättring är att det nu går att få fram noggrann data från det avancerade systemet. Vilket gör att information såsom bränsleförbrukning, timmar och meter som sopats, går att ladda ner via skärmens USB-port. Detta ger användarna all den information de behöver för att övervaka sopningen. För första gången erbjuds klimatkontroll som tillval på en brittisk sopmaskin, air condition och värmekontroll för att upprätthålla önskad temperatur i hytten, samma som används i personbilar av bättre standard. En ny "shuffle"-knapp har också införts på armstödskontrollen som gör att maskinen kan köra baklänges vid låg hastighet för att samla in missat skräp, utan att behöva välja backen.

Utanför hytten, nya LED lampor för dagsljus, liknande dem som används i lyxigare bilar, för att möta lagstiftning om ljus på dagen. Fram-och sidljus har förbättrats för bättre sikt och säkerhet. På undersidan av maskinen har Johnston omarbetat sin smarta Glide fjädring genom att införa det patenterade nya Glide 2 systemet. Glide 2 innehåller en sensor på varje hjul istället för den dubbla sensorn på det tidigare systemet. Större ventiler med ökad oljekapacitet och en halvt avslutande arm har också införts, tillsammans med dynamiska camber som används i motorsport – för att förändra körning och tillförlitlighet. Det nya chassiet har konstruerats om och förstärkts, samtidigt som nya motorfästen avsevärt minskat vibrationer för maximal körkomfort. Johnstons designteam har även ersatt många av de hydrauliska rören på hela maskinen. Det har infört stålrör för att maximera tillförlitligheten och dessa har använts med framgång på C400 medelstora sopmaskinsortimentet. Resultatet är en innovativ och snygg ny kompakt sopmaskin, som ingen annan på marknaden. Dess sinnrika styrsystem, rymlig och ljusa hytten, smarta CanBus elektroniken, uppgraderade Glide 2 fjädringssystemet och nya förbättrade åkkomforten, gör att sopmaskinen placerar sig högst upp i sin klass. Samtidigt har CN201 ärvt alla de bästa egenskaperna hos den utgående modellen, inklusive stor tillförlitlighet, låg ägandekostnad och enastående bränsleförbrukning.